Laster Arrangementer

« All Events

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Frokostseminar Handelshøyskolen ved UiA – «Det politiske landskapet i Norge etter Stortingsvalget»

januar 10 @ 08:00 - 09:30

Handelshøyskolen UiA inviterer til frokostseminar
Tid:     Onsdag 10. januar, klokka 08:00-09:30
Sted:   Kantina i Kunnskapsparken, Gimlemoen 19, Kristiansand
Pris:    Gratis. Påmelding er nødvendig p.g.a. bevertning og plassbegrensning.

Tema: Det politiske landskapet i Norge etter stortingsvalget. Bør Venstre & KrF gå inn i regjering?
Innledere: Varaordfører Jørgen Kristiansen (Kristiansand kommune) og Professor Sigbjørn Sødal (Handelshøyskolen, UiA)
Påmeldingsfrist: Mandag 8. januar, kl. 12.00

Hva mener velgerne om avstandene mellom partiene i det politiske landskapet i Norge? En fersk studie av velgerbevegelsene i stortingsvalg gjennom flere tiår, tyder på at velgerne ikke alltid er enige med sine politiske ledere om dette spørsmålet. For eksempel tyder resultatene på at avstanden mellom Høyre og Frp er mindre enn man ofte fikk inntrykk av selv lenge før dagens blå-blå regjering kom i stand. Derimot er avstanden mellom KrF og Ap større enn det gjerne gis inntrykk av fra en del politiske ledere. Venstre avgir og mottar mange velgere i alle politiske retninger, og fremstår som eneste virkelige sentrumspartiet når det politiske landskapet ikke bare drøftes i lys av økonomisk politikk (som reflekteres på høyre-venstre-aksen), men også i lys av andre saksområder. Resultatene som vil bli presentert, griper direkte inn i den aktuelle debatten om hvorvidt Venstre og KrF bør gå inn i regjering, og hvordan konkurransen om velgerne kan bli frem mot neste stortingsvalg.

 

Klikk her for påmelding.

Handelshøyskolen ved UiA har etablert en møteplass mellom ansatte og næringslivet/offentlig sektor i regionen. Den andre onsdagen i hver måned inviterer vi til faglige frokostseminarer i kantinen i Sørlandet kunnskapspark, Gimlemoen 19, kl. 08:00-09:30. Frokostseminarene er gratis og åpne for alle.

Vi håper at møteplassen kan bidra til gode diskusjoner, inspirasjon og nye nettverk, og kanskje også til noen nye samarbeidsarenaer.

Sted

Sørlandet kunnskapspark
Gimlemoen 19
Kristiansand, Norge