Lederintervjuet – Jill Akselsen

Jill Akselsen er regionsjef for WSP, Agder, Rogaland og Hordaland.

WSP Norge er en av Norges ledende virksomheter innen profesjonell prosjektledelse. Selskapet leverer prosjektledelse, prosjektutvikling og prosjektrelaterte spesialisttjenester til offentlige og private aktører innen en rekke bransjer, hvorav de viktigste er bygg og anlegg, samferdsel, energi og industri.

Som regiondirektør har Jill markeds- og resultatansvar for region SørVest, som omfatter Agder, Telemark, Rogaland og Hordaland. Hun er i tillegg juridisk rådgiver i flere prosjekter, er konsernadvokat og prosjektleder for enkelte prosjekt.

1. Hvordan vil du beskrive din ledelsesfilosofi?
Jeg er leder i en kompetansevirksomhet. Det viktigste for meg er å sørge for at de ansatte er motiverte og stolte av det vi leverer til våre kunder. Vi vil alle være med og skape en forskjell. Og vi trenger alle å bli sett.

2. Hvilke verdier er viktigst for deg som leder?
Tydelighet, å ville hverandre vel og å ha respekt for hverandre. Og så må vi trives og har det gøy på jobb 

3. Hva er en leders viktigste egenskaper?
Å kunne lytte og kommunisere, å stake ut retning, og skape motivasjon

4. Hvem er ditt forbilde som leder, og hvorfor?
Jeg har ikke noen veldig klare forbilder, forsøker heller å hente inspirasjon fra flere ledere. På det helt store nivået vil jeg likevel trekke fram Nelson Mandela. Det er fordi han han så tydelig valgte å se fremover etter konstruktive veier å leve sammen på, og ikke henge igjen i tidligere feil og det som ikke har fungert før.

5. Anbefalt ledelseslitteratur?
Det har jeg ikke, rett og slett. Jeg følger med på sosiale medier og får med meg en del derfra.

6. Hva skaper engasjement hos deg?
Å stadig forbedre oss, og å være i forkant av endringer som kommer. Og så er det utrolig gøy å jobbe sammen med dyktige kolleger med å hjelpe kundene våre med å løse oppgaver og realisere gevinster gjennom prosjekter.

7. Hva er du mest stolt av ved din arbeidsplass?
De ansatte – uten tvil! Og så er jeg stolt av at vi gjennom våre råd og i prosjekter vi har fått jobbe med, har vært med å skape endringer, både i kommuner, på arbeidsplasser og for eiere.

8. Hva er du mest stolt av å ha bidratt til, i eller utenfor arbeid?
I arbeid er det å ha vært med å videreutvikle virksomheten vår, fra å være en gjeng ansatte som gikk ut av fylkeskommunens tekniske etat i 2003, til nå å være en del av et internasjonalt børsnotert konsern med over 35 000 ansatte. Samtidig har vi hele tiden vært lokalt basert og nær kunden. Og så er jeg veldig stolt av at vi nå også er etablert i Stavanger og Bergen. Utenfor arbeid er det å ha bidratt i barne- og ungdomsarbeid, og å jobbe for kvinner og jenters rettigheter internasjonalt.

9. Hvilke metatrender ser du at vi står overfor, og som vil påvirke din virksomhet i tiden fremover?
Miljø og digitalisering. Miljøforhold må vi forholde oss til, og jeg tror vi har vært for lite villige til å tilpasse oss og være i forkant av de endringer vi vet kommer – det gjelder både privat og i næringslivet.
Digitalisering er en stor trend som kommer til å påvirke rådgivningsbransjen generelt, og spesielt innen eiendom, bygg og anlegg. Jeg tror også vi kommer til å se helt andre samarbeidskonstellasjoner innen bygg og anlegg fremover.

10. Hva gjør du når du skal koble av fra jobb?
Jeg går eller sykler en tur, trenger frisk luft hver dag. Og så leser jeg mye, kan «forsvinne» helt i en god bok. Jeg strikker nesten hver dag, da får jeg utløp for den kreative siden min også.

11. Du blir statsminister for en dag. Hva er det første du vil endre?
Jeg ville fått flere miljøtiltak som virkelig monner i statsbudsjettet. Og så ville jeg brukt den ene dagen på å gi skoleverket mer ressurser for å skape gode læringsmiljøer, f.eks. bør det være mer fokus på klasseledelse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar