Kandidatene til kompetanseprisen for 2016 er klare

Benteler Automotive Farsund, Nymo fra Grimstad, Glencore Nikkelverk og Hennig Olsen Is fra Kristiansand er kandidatene til Agderings komeptansepris for 2016.

Nominasjonskomiteen, bestående av Inger Holen (Regionplan Agder 2020, Geir Bergskaug fra Sparebanken Sør og Helene Abusdal fra Fædrelandsvennen), opplevde det vanskeligere enn noen gang å komme frem til en innstilling av vinner av prisen.

Samtlige kandidater har gjort et fantastisk arbeid med kompetanseutvikling, og kan dokumentere konkret gevinstrealisering som følge av innsatsen.

Benteler Automotive Farsund har ansatt nærmere 100 ufaglærte de siste 3 årene, og har et stort antall lærlinger. Bedriften har også tung forskningskompetanse, og samarbeider tett med ulike forsknings- og utviklingsmiljø.

Nymos prosjektstyringsmodell, utviklet blant annet i samarbeid med UiA, bidrar til at det er realistisk å oppnå minst 10 % forbedring i prosjektgjennomføringene. Høy konkurransekraft og effektiv produksjon i kjente markedssegmenter åpner muligheter i nye markeder.

Glencores  «Nikkelverk Business System» beskriver en systematisk og strukturert arbeidsmetodikk som omfatter alle arbeidsprosesser. Forventingene til alle ansatte ved Glencore er følgende:  gjøre jobben, forbedre jobben og fortelle om forbedringene.

Hennig-Olsen Is egen skole inneholder fagopplæring, lederopplæring, prosjektopplæring, it-opplæring og basiskompetanse.Alle utviklings- og endringstiltak legger til grunn et tett samarbeid og involvering fra de ansatte og fagforeninger, og Hennig-Olsen is leveregel er at endring i adferd kommer gjennom ledere som gode rollemodeller.

Agderings kompetansepris 2016 deles ut under Agderkonferansen tirsdag 24. januar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar