De flinkeste innen HR-funksjonen skal bli enda flinkere

Torsdag 26. januar møttes 12 HR-medarbeidere på Strand Hotel Fevik til første samling i utviklingsprogrammet «HR som strategisk forretningspartner».

Programmet er utviklet av CR Group (Håkon Øgaard og Janne Mesel), sammen med representanter fra Kruse Smith (Erik Dale) og Hennig-Olsen Is (Jan-Erik Narvesen).

IMG_0395

Håkon Øgaard og Janne Mesel fra CR Group forteller at deltakerne gjennom programmet skal bli tryggere på å fasilitere utviklingsprosesser i egen organisasjon. De skal blant annet trenes på å gjennomføre endrings- og omstillingsprosesser.

For å lykkes med dette, må deltakerne også være bevisste på egne relasjons- og kommunikasjonsferdigheter.

Deltakerne gav alle uttrykk for at det var spennende å møte andre med solid erfaring innenfor HR-faget, som alle ønsker å bidre til videreutvikling på både individ- og organisasjonsnivå.
Til tross for at alle opplever å ha en hektisk arbeidshverdag, velger de å altså å sette av tid til faglig utvikling.

Flere av deltakerne gav også uttrykk for at de ønsket å skape en større trygghet og forståelse for at HR-avdelingen faktisk er en reell bidragsyter som ressurs i utviklingen av virksomhetens forretningsdrift.

Det å få konkrete verktøy å jobbe med ble også trukket frem som viktig for flere av deltakerne.

Borgar Haugen Engeland, HR-leder i Veidekke, sa det kanskje mer treffende enn han hadde tenkt det selv: «Det er viktig å lære av hverandre, ikke bare fra egen organisasjon. Man får fort tunellsyn!» Ja, det kom fra Veidekke!

IMG_0382

Janne Mesel og Jan-Erik Narvesen har vært med og utviklet programmet «HR som strategisk forretningspartner».

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar