Kurs i den nye lovpålagte personvernforordningen (GDPR)

Den nye lovpålagte personvernforordningen (GDPR) får betydning for deg og din virksomhet. Agdering og Bouvet inviterer til kurs med praktiske tips og eksempler.

 

Beskrivelse

Kurset vil gi praktiske tips og eksempler på hva du må og kan gjøre for at din virksomhet oppfyller vilkårene ifht det nye personvernregelverket, hvor kravene til avviksbehandling, varsling av berørte og kontinuerlig arbeid med informasjonssikkerheten skjerpes.

Første del av dagen gir deg en god oversikt over basisbegrepene innen personvern, og hvordan disse får betydning for din bedrift. Du vil bli bedre rustet til å håndtere personvernmessige aspekter i jobben din, og delta i diskusjoner. Andre del av dagen gir oversikt over hva du skal passe på og hva du bør kreve av omgivelsene.

Gjennomføring

Dato: 16.1.2018
Sted: Coworx, Markensgate 8, Kristiansand
Varighet: 1 dag, fra kl 09:00 – 16:00
Pris: 2990,-

KLIKK HER FOR PÅMELDING

Litt mer om innholdet i kurset

Vi går gjennom følgende tema med praktiske eksempler – og det blir tid til å stille spørsmål underveis.

 • Det store why – økonomisk risiko og fare for gruppesøksmål – solidaransvar gjennom leverandørkjeder – og fordi personvern er viktig
 • Når gjelder personvernreglene – hva er en personopplysning?
 • Plassering av hvem som har behandlingsansvar og databehandleransvar
 • Grunnprinsipper i de nye reglene.
 • Hva betyr dataportabilitet og hvordan kan det håndteres.
 • Hvor lenge kan data oppbevares – når må de slettes?
 • Informasjonsplikten til de registrerte.
 • Innhenting av samtykke – hva kan man gjøre uten samtykke.
 • Hvordan bruke skytjenester på en lovlig måte.
 • Hva må databehandleravtaler inneholde.
 • Håndtering av avvik.
 • Betydningen for it-systemene.
 • Hvordan påvirker dette stordata og statistikk.
 • Hva ePrivacyreguleringen innebærer for de som har kontakt med kunder via nett.

 

Kursinstruktører

Eva Jarbekk
Eva Jarbekk

Eva Jarbekk er en av landets fremste personvernadvokater. Hun bruker mesteparten av sin tid som advokat og partner i Føyen Torkildsen hvor hun arbeider med personvern, GDPR, DPIA’er, privacy by design, bransjenormer, BCR, PBCR, skytjenester og mye annet. Hun har mange av de største selskaper i Norge som klienter. Hun har ledet Personvernnemnda i to perioder og har deltatt i flere offentlige utvalg, bla Digitalt Sårbarhetsutvalg, Evalueringsutvalget for EOS-tjenestene og Lysne 2 om digitalt grenseforsvar. Eva er oppdatert på aktuelle problemstillinger, har ledet flere av de største personvernprosjektene i Norge og brukes ofte som foredragsholder i faget i inn- og utland. Hun har en blogg om personvern og teknologijuss på www.nettavisen.no.

Simen-Sommerfeldt-2243-kopi
Simen Sommerfeldt

Simen Sommerfeldt er rådgiver og teknologisjef ved Bouvet. I sitt daglige virke jobber han som rågiver innen virksomhetsarkitektur og strategisk IT for flere store bedrifter og organisasjoner. Sommerfeldt har jobbet med å rådgi og forberede kunder for GDPR siden 2014, og er blant de som kjenner forordningen aller best i Norge. Han er en etterspurt rådgiver og foredragsholder innen temaet, og har skrevet en rekke artikler.
Simen har bakgrunn som prosjektleder, utvikler og arkitekt, og kjenner derfor til hva som er viktig for disse yrkene. Sommerfeldt opprettet Oslo GDPR meetup i 2017. Dette er en arena for å utveksle erfaringer om forordningen. I løpet av møtene våre får jeg ta del i andres erfaringer også – noe som vil komme publikum til gode.

KLIKK HER PÅ PÅMELDING