Lederintervjuet – Christiane E. Skage

Christiane Elisabeth Skage er daglig leder i Lister Nyskaping.

Lister Nyskaping tilbyr kompetanse, nettverk, attraktive møteplasser og samhandlingsarenaer for bedrifter i Lister. Lister Nyskaping kobler bedriftene opp mot relevante fag-, forsknings-, utviklings- og investeringsmiljøer, samt offentlig virkemiddelapparat. Organisasjonen er ofte involvert i regionale nærings- og samfunnsprosjekter.

1. Hvordan vil du beskrive din ledelsesfilosofi?
Min  filosofi er at jeg ønsker å legge til rette for at mine medarbeidere skal lykkes. Vi er et team og skal vi nå våre mål må teamet fungere og alle må ha sin plass i teamet. Jeg kjenner på en utrolig stor glede når jeg ser at kollegaene mine lykkes, spesielt når de kanskje blir utfordret til å gå utenfor sin «komfortsone».

2. Hvilke verdier er viktigst for deg som leder?
Tillit, åpenhet og ærlighet. Jobben er så stor del av livet, derfor er det svært viktig at vi har det gøy på jobb.

3. Hva er en leders viktigste egenskaper?
Motivere, lytte og evne til å få med seg og «se» de som en leder.

4. Hvem er ditt forbilde som leder, og hvorfor?
Hvis jeg skal fremheve en person som jeg har blitt ledet av så må det bli Terje Vareberg. Han hadde en utrolig evne til å se mennesket og få oss til å føle at vi er en viktig brikke for at hele SR-konsernet skulle lykkes. Han var der alltid når du trengte noen gode råd.

5. Anbefalt ledelseslitteratur?
I sommer leste jeg en god bok om ledelse: «Respekten for mennesket». Den kan jeg anbefale.

6. Hva skaper engasjement hos deg?
Når jeg ser at den jobben vi utfører gjør en forskjell.  Å få lov til å være del av et fellesskap som jobber for å styrke den regionen vi bor i. Det å kunne tilrettelegge for at andre kan lykkes. En god dag på jobben for meg er når vi ser at de vi jobber for lykkes.

7. Hva er du mest stolt av ved din arbeidsplass?
Laget mitt! Vi har nå snudd Lister Nyskaping til å bli en mer tydelig og viktig bedriftsutviklings- og samfunsutviklingsaktør .

8. Hva er du mest stolt av å ha bidratt til, i eller utenfor arbeid?
På jobben må det være at regionen igjen er inne i næringshageprogrammet. Dette virkemiddelet er viktig for bedriftene i vår region og at vi har klart å utvikle Lister Nyskaping til det det er i dag og at vi nå styrker laget med ansatte for å gjøre en enda bedre jobb i Lister. På privaten er det min lille familie.

9. Hvilke metatrender ser du at vi står overfor, og som vil påvirke din virksomhet i tiden fremover?
Det å kunne innføre teknologi som kan gjøre at vi fremdeles kan opprettholde produksjon og utvikling i vårt land i samspill med bærekraftsmålene. Dette vil være viktig i vår rådgivning og fokus i de prosjektene vi jobber med.

10. Hva gjør du når du skal koble av fra jobb?
Reiser på hytta som ligger på Norges vakreste øy, Hidra, og kobler av sammen med gode venner.

11. Du blir statsminister for en dag. Hva er det første du vil endre?
Deler av byråkratiet. Jeg er en utålmodig sjel, sier noen. Jeg ville sørget for fortgang i veibyggingen og jernbaneutbygging. Infrastrukturen er viktig for at vi skal få en positiv utvikling, også i distriktskommunene. Når avstandene blir «mindre» vil vi føle et større fellesskap.