Invitasjon til åpningen av House of CAIR

Ole-Christoffer Granmo, professor og direktør for Centre for Artificial Intelligence Research ved Universitetet i Agder, og hele CAIR-teamet ønsker medlemmer av Agdering velkommen til åpningen av deres nye storsatsning – House of CAIR.

Åpningen finner sted 7. februar, 09.00-11.00, auditorium A2 135, Campus Grimstad.

– Over 200 er påmeldt så langt, inkludert nøkkelforskere fra UiA, UiO, UiB, NMBU og flere andre universiteter, internasjonale forskere, representanter fra næringslivet og offentlig sektor, samt politikere og journalister.  Dette blir kjempegøy, sier Granmo.

Spennende forskningsnyheter og dyktige toppforskere som samles i Grimstad for å kick-starte House of CAIR. Deres nye superdatamaskin for AI har en prislapp på 25 MNOK og plasserer CAIR på 11. plass i verden.

House of CAIR er en utvidelse av suksessen Centre for Artificial Intelligence Research (CAIR) ved UiA.

– I House of CAIR danner UiA en internasjonal AI-hub der de dyktigste AI-forskerne fra hele verden møtes. Med tung satsning fra UiA bygges det også opp et unikt regnekraftsenter med superdatamaskiner for kunstig intelligens. Dette vil plassere regionen vår i tet både nasjonalt og internasjonalt. Både forskning og næringsutvikling får helt unike vilkår i House of CAIR, forklarer Granmo.

– Sammen med næringslivet bygger vi i tillegg CAIR Arena – et tyngdepunkt for innovasjon og verdiskapning drevet av kunstig intelligens. Via ulike partnerordninger gir vi næringslivet en enestående mulighet til å bidra direkte i AI-utviklingen. Responsen så langt har vært svært positiv. Med dette vil vi gjøre Agder og Norge til Europas AI-sentrum, og håper du vil være med å feire denne satsningen sammen med oss!

På åpningen vil CAIR-teamet presentere en rekke populærvitenskapelige smakebiter på hva kunstig intelligens kan tilby nå og i fremtiden.

– Både våre egne dyktige AI-forskere og håndplukkede internasjonale toppforskere vil bidra. Dette blir en unik mulighet til å få innblikk i den nyeste og ferskeste AI-forskningen direkte fra de som skaper morgendagens virkelighet.

Se invitasjonen her: House_of_CAIR_Invitation