– Vi må lære av hverandres suksesser og feil

Trine Omholt er daglig leder i Morgenfugl, en gründerbedrift som tilbyr bærekraftig catering- og kantinetjenester.

– Stadig flere bedrifter er opptatt av lokal verdiskaping og bærekraft. Derfor er det viktig at vi som matleverandør tar ansvar.

Den bærekraftige bedriftsstrategien sørger for at Morgenfugl ikke har matsvinn. Omholt er også en ivrig forkjemper for bruk av lokale råvarer og matprodusenter.

– Vi inspirerer til endring. Vi har jobbet med miljøvennlig emballasje siden dag én. Vi kjører kun elektriske biler. Vi skal være samfunnsnyttige. Morgenfugl har stort potensial, vi kan bidra til å endre matindustrien.

Omholt er datter av to gründere. Hun visste hva hun gikk til da hun for fire år siden bestemte seg for å gjøre det hun virkelig ville.

– Jeg er vant til å se foreldrene mine jobbe hardt og mye. Jeg har visst hele tiden at jeg vil starte for meg selv. Jeg har lært så mye etter at jeg satset på dette.

Morgenfugl er ambassadør for NHO Gründer og denne uken var hun også å se under Gründeruka Agder.

– Jeg delte mine erfaringer som gründer. Jeg snakket om fallgruver. Andre gründere trenger ikke gjøre samme feil som meg. Derfor er det så viktig at vi deler.

– Vi snakker gjerne om suksesser, men det er vel så lærerikt å dykke ned i feil.

Omholt jobber med salg og markedsføring i Morgenfugl. Hun er en nettverksbygger som liker å delta, lære og møte nye mennesker.

– Siden jeg jobber mye selvstendig synes jeg både det er sosialt og lærerikt å delta på arrangementer. Jeg tror Agdering kan være en kjerne for de som ønsker å snakke sammen.