Smag & Behag har gjennom innovasjon og endring utviklet seg som bedrift og fått gode resultater. Bak dette ligger det bevisst, helhetlig og systematisk kompetanseutvikling for fagpersonell, lærlinger og ledere.
Satsing på kompetanse og kvalitet har helt fra start vært en drivkraft for selskapet der indre motivasjon som mestring og utvikling, er dypt forankret i selskapets kompetansepolitikk; Muligheter for alle, samarbeid og kunnskapsdeling og langsiktig investering i kompetanse og arbeidsmiljø.
Smag & Behag viser gjennom sitt kompetanseregnskap hvordan kompetansebehovene henger sammen med bedriftens strategiske mål. De overordnede målene om kvalitet og kompetanse gir retning til den kontinuerlige fagopplæringen for kokker og servitører samt spesialisering innen sommelierfaget. Læringen skjer gjennom samarbeid både internt og med leverandører.
De har en dynamisk tilnærming til læring der man legger til rette for at de ansatte til enhver tid har klar retning og tilstrekkelig informasjon for det som skal gjøres, tid og rom for refleksjon og tilstrekkelig trygghet til å lære. Læringen skjer ofte i felleskap med kolleger og mentorer.
For å sikre at læringen har den ønskede effekt på bedriften og de ansatte, gjennomfører Smag & Behag regelmessige evalueringer og målinger i forhold til kompetansemål, medarbeiderengasjement og økonomiske resultater.
Smag & Behag har som en del av sin systematiske kompetanseutvikling demonstrert et solid samfunnsansvar. Selskapet legger stor vekt på mangfold og inkludering i arbeidslivet, og sørger for at alle ansatte, uavhengig av bakgrunn, kjønn eller erfaring, får muligheten til faglig og personlig utvikling.
Smag & Behag har også bidratt til å styrke det lokale næringslivet ved å bruke lokale råvarer og samarbeide med regionale leverandører. Dette fremmer ikke bare bærekraft, men bidrar også til å skape arbeidsplasser og utvikle kompetanse i regionen. Gjennom sine tiltak, som mentorordninger og lærlingsprogrammer, gir selskapet unge talenter en solid start på karrieren og skaper en positiv ringvirkning i lokalsamfunnet.
Deres tydelige satsing på bærekraftige prosesser og sosialt ansvar gjør dem ikke bare til en foregangsbedrift i sin bransje, men også til en viktig bidragsyter for et sterkere samfunn.
Vi gratulerer Smag & Behag med prisen, og gleder oss til å følge dem videre.
Hilsen juryen
Steinar Eilertsen, Juryleder, Regiondirektør i KS Agder
Jens Martinius Nilsen, Senior HR Specialist, Vice President i GARD
Hanne Holvik, Organisasjonsutvikler i Å Energi
I Grimstad Adressetidende, les hele artikkelen her. Skjermdump fra Grimstad Adressetidende:
Se video som introduserer vinneren av Kompetanseprisen 2024: